Mod - ZombieX

2009.06.24. 14:02

A CoD 2 és 4 után a CoD 5 sem maradhatott zombi mod nélkül. Februárban jelent meg hozzá a ZombieX nevű mod, mely sok finomságot és újdonságot tartalmaz, de mindenek előtt kellemes órákat fog szerezni. A modot Kill3r készítette, honlapja: www.kill3rcreations.com.

Alapkoncepció

Mint az előző modokban is, itt is 2 csapat áll szemben egymással, a Hunterek és a Zombiek. A játék elején mindenki automatikusan a hunterekhez kerül, innentől 1 perc van az elrendezkedésre, fegyversorsolgatásra. A Nazi Zombiesból jól ismert Treasure Chestek vannak elhelyezve a mapokon véletlenszerűen.

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Miután lejárt az idő, a játék kiválaszt egy úgynevezett 1st zombiet. Ennek az egyednek több HPja van, és a karmolása fertőz. A többit nem nehéz kitalálni, aki meghal, az zombi lesz :)

Hunterek

A fegyvereken kívül, melyekhez végtelen lőszert kapunk (újratölteni azért kell), rendelkezésünkre állnak aknák, és revive tűk. Az aknákat a [B-4-1]-el (quickchat) rakhatjuk le, ezek a hatókörben lévő zombikat instant módon megölik. Ha egy aknát lerakunk, azt mozgathatjuk azzal, hogy újra lerakjuk (ergó 1 akna lehet lent egyszerre). Szerverbeállítástól függ, hogy mennyi aknát és tűt kapunk, de a chestekből pörgethetünk mindkettőt. A tűkkel gyógyíthatjuk magunkat, és csapattársainkkat egyaránt (nyomva kell tartani az F-et), 20 HPt adnak vissza, és ha a 1st zombie megfertőz minket, kétszeri healeléssel szabadulhatunk meg a fertőzéstől. Első perknek érdemes satchelt vagy bazookát betenni, mert nem kettő darabot kapunk belőlük, és ez a leghatékonyabb módja a védekezésnek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zombik

A zombiknál több eszközből válogathatunk. Alapvető támadás a karmolás, ezzel 30-at sebzünk. Hasznos dolog a hányás (kicsit L4D deja vu), bár sebzése 1, jelentősen lelassítja az adott huntert. Ha nem kap észbe és rak le egy aknát azonnal, biztos halál. A [B-4-4]-el felrobbanhatunk (L4D?!), mellyel bár mi is meghalunk, sebezzük áldozatunkat ha elég közel robbantunk fel (20 körül). Ha egy bizonyos szintet elér a zombik száma (úgy vettem észre, kb 1/3-ad), akkor minden zombi kap 4 "gránátot". Nem hagyományos repeszről van szó, hanem kezekről. Pontosan el kell találni vele az embereket (hogy hozzájuk csapódjon), 20-at sebez.

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

Egyéb fícsörök

Számos egyéb jó apróság van benne, amit az ember csak később vesz észre. Ilyen például a third person nézet, ami igen hasznos a zombiknak. A játékmenet biztonsága is fix (elvileg, de erről később), például ha a first zombie disconnectel, választ a gép újat. Azokon a helyeken, ahol túl nehéz lenne a hunterekkel valamit kezdeni, egy trigger van elhelyezve, ami megöli a vállalkozó kedvű huntereket (Pl. Castle-tető). Természetesen recon és kutyák nincsenek, artilleryt pedig 10-es spree után lehet hívni.

Amiért érdemes játszani

Nagyon jó ötletnek tartom, hogy amikor az összes hunter meghalt, a legtöbb ponttal rendelkező játékos hunter lesz, és csúcsszuperüberként harcolhat az összes zombival egyszerre. Kap jópár perket (pl. extreme conditioning - felettébb hasznos), egy ray gunt, egy ultraimba lángszórót (150 damage) , Browningot, és MGt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

HP regünk is van, bizony ilyen arzenál mellett jódarabig elvagyunk egyedül is a zombik ellen. Motivációnak is tökéletes, és a jópár killel amit begyűjtünk, nagyon sok XPt kapunk.

 

 

 

 

 

 

 


 


 

 

Bugok

Sajnos a mod eléggé bugos :(. Rengeteg van, és olyanok is akadnak, amik alapjában törik derékba a játékot. Még az 1.01-es verzióban is, egy kis bűvészkedéssel a csapatválasztóban beállhatnak a spectate-örök, őket senki sem tudja sebezni, de ők tudják mind a huntereket, mind a zombikat. Mindig jön valami mezei suhanc, aki azon élvezkedik, hogy ezzel tönkreteszi mások játékát. Másik fontos bug még, hogy a gép ugye úgy választ 1st zombit, hogy aki már valamelyik előző mapon volt 1st zombi, az most ne lehessen. Szép és jó, de ha kevesen vagyunk, és mindenki volt már, akkor sorsolgat a végtelenségig... Persze ha átáll valaki önkéntesen zombiak, az megoldja a problémát, de akkor nem válik 1st zombivá, így nem igazán van motiváció erre. Ezek csak a fontosabb bugok, rengeteg ilyen van, mint azt már említettem (Pl. szintén csapatválasztós okossággal el lehet érni, hogy akármennyi first zombie legyen, akár az összes).

 

 

 

 

 


 


 


 


 

Konklúzió

A bugok és néhány hiányosság ellenére ez egy nagyon jól sikerült mod (bár azért tegyük hozzá, egy-két dolog ami alapból benne van a játékban, könnyített Kill3r dolgán :) ). Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy a gametracker besorolás alapján az első helyen ZombieX-es szerver van, ami óriási dolog. A bugok nem okoznak problémát, ha van admin, aki figyel. Hangulatában hihetetlen jó, melyhez nagyban hozzájárulnak a hangok és a zenék, nomeg hogy a map legvégén nem kerül ki az irányítás a kezünk alól. Ha a leírás alapján tetszik a mod, próbáljátok ki nyugodtan, ezt a szervert ajánlom: 89.187.135.147:28918 . Tört, általában elegen vannak rajta, és admin is mindig akad, aki figyel. Jó játékot!

A bejegyzés trackback címe:

https://codwaw.blog.hu/api/trackback/id/tr521203866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása