Halihó!

Kreatív vagy? Szereted a Nazi Zombie módot? Esetleg hajlandó vagy egy kisebb összeget is áldozni? Akkor minden képpen olvasd tovább ezt a cikket!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Amire szükséged lesz

(Jelölések: o - opcionális ; h - helyettesíthető)

1.Coronitás üveg [h]
2.Kinyomtatott üvegmatricák
3.Sósav [o/h]
4.Ételfesték
5.Lakkbenzin [h]
6.Víz
7.Nagyon sok türelem :)

Sajnos a játékbeli perküvegekre mind alakban, mind méretben a Coronitás üvegek hasonlítanak a legjobban (hát persze hogy nem a mentesvízé ^^), de aki tud szerezni jobb üveget a célra az természetesen használja azt. Egy baj van még a Coronitás üvegekkel (azon kívül hogy marhadrága :D), hogy az elején lévő logó nem matrica, hanem festés. Erre kell a sósav. Háztartási sósavat párszáz forintért lehet szerezni, de más savas tisztítószer is megteszi (én például vízkőoldót használtam). A sav a műanyagot/üveget nem bántja, szóval műanyagedényben érdemes őket áztatni. A matricákat innen tölthetitek le.

FONTOS hogy letöltés után nevezzétek át .rar-rá, jpg-ként kellett feltöltenem, mert másképp nem engedte.

Matricapapírra nyomtathatóak. Ételfestékből 4 szín kell: zöld, kék, piros, sárga. Ezek is elenyésző árú tételek. A lakkbenzin a szavatosságot jelölő nyomtatást eltávolítására kell, ezt az aceton is megteszi (körömlakklemosó). Ha ezek az anyagok megvannak, neki is vághatunk a készítésnek :)

1. Készítsük elő az üvegeket

A kupakokat óvatosan szedjük le egy késsel körbe-körbe haladva rajta hogy ne sérüljenek, és hogy később vissza tudjuk helyezni őket. Ha Coronitás üvegeket használunk, vegyük le a hátuljukról a matricákat, majd fürdessük őket a savban addig, amíg le nem foszlik a nyomtatott logó róluk teljesen. A lakkbenzinnel nekiállhatunk a szavatossági idő leszedésének. Ezek után mossuk át az üvegeket szappanos vízzel. Rakjuk őket száradni.

2. Nyomtassuk ki a matricákat

A fent említett linkről szedjük le a matricákat, és nyomtassuk ki őket. 300 dpi, 945*945, 8*8 cm-es méretre vannak belőve a nagy matricák, a kisebbek (amik az üvegek tetejeire mennek) 2,2*2,2 cm-re. Ezeket növelhetjük/csökkenthetjük az üvegünk szerint, a Coronitás üvegekre az eredeti méreteket hagyjuk. Akinek nincs lehetősége kinyomtatni a matricákat, de mégis szeretné megcsinálni az üvegeket, az ne búsuljon, csekkolja a nyereményjátékot holnap :P.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Töltsünk vizet, színezzük

Töltsük fel az üvegeket vízzel, majd öntsünk bele ételfestéket. Vigyázzunk, mert tapasztalataim szerint színtől függően eltér az erősségük. Például a citromsárgából a 3/4-ét elhasználtam a flaskának, míg a zöldből 4-5 csepp kellett. Nyugodtan keverhetjük őket, narancssárgát például egy piros-citrom keverékből kapunk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Ragasszuk rá a matricát az üvegekre

Bizonyosodjunk meg róla, hogy teljesen szárazak az üvegeink. Ezek után ragasszuk rá a matricákat, vigyázzunk hogy ne szoruljon alá levegő, és hogy egyenesen álljon. A kupakok közepére is ragasszuk fel a kicsi matricákat. Aki nagyon pontos akar lenni (mint pl én :P), az szerezzen piros, kék, zöld, és citromsárga zománcfestéket. Ezekből kikeverhetjük a megfelelő színeket, és befesthetjük a kupakokat is. Elég sokáig tart, nekem kb egy délutánomba került a keverősdi-festegetősdi.

5. Zárjuk le a kupakokkal

A söröskupakokat óvatosan nyomjuk rá az üvegekre. Vigyázzunk, mert nem fog rendesen zárni, szóval ne az legyen az első mozdulatunk hogy fejjel lefele fordítjuk az üvegeket :).

Zárszó

Ezzel kész is volnánk, szerintem bőven megéri az anyagi befektetés azért az eszmei értékért amit kapunk :). Igen jól mutat polcon, vitrinben, nem utolsó dekorációnak sem. Elég nagy sz*pás volt újrarajzolni vektorba ezt a 4 kis képet. Kb 8-9 órába telt, és ehhez még hozzá jönnek az utánajárások. Amikor meg volt az ötlet, hogy dejó lenne perküvegeket csinálni, küldtem egy levelet az info@treyarch.com -ra, hogy hátha tudnak adni nagyobb felbontású forrást ezekből a textúrákból, ha nem, akkor legalább a betűtípusok neveit adják meg. Gondolom nem lepődik meg senki azon, hogy azóta se kaptam választ :D. Szóval nekiültem a dolognak és, ennyi. Megérte a fáradtságot, örömet szereztem magamnak, és remélhetőleg sok-sok más embernek is aki hasznát veszi a munkámnak. Végezetül jöjjön egy kép amit csak azok értékelnek, akik igazi Der Riese fanok, és ha azt mondom Fly Trap, nem fehér köd jelenik meg nekük :P.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://codwaw.blog.hu/api/trackback/id/tr901457081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Assassin19 2009.12.02. 20:28:59

Hy
Nekem az a problémám van hogy nem tudom megnyitni azt a linket ahonnan matricákat lehet letölteni.
süti beállítások módosítása