Nagyszerű ötlet volt coopot rakni a játékba. A Nazi Zombies meg azt hiszem kijelenthetjük, hogy igen sikeres és népszerű. Azonban probléma, hogy alapjáraton barátainkkal nem tudunk játszani,másokkal meg aztán végképp nem. Ez nem csak a nem origis játékosokat érinti, hiszen ha egy illetőnek meg is van eredetiben a játék, az nem jelenti azt, hogy a többi embernek akivel szeretne játszani is van eredetije. A titok nyitja valamilyen VPN (Virtual Private Network) program, melyből a legismertebb a hamachi. Lényegük hogy neten keresztül bizonyos számú gépek között LAN-t emulálnak. Ennek használatát most nem mutatnám meg, mert nem ez a legkézenfekvőbb megoldás. Nem is szaporítom tovább a bevezetésre a szót:

Garena

 

A Garena egy olyan VPN program, amely szobákra alapul. Sok játékot támogat, és a lista egyre csak bővül. Legszembetűnőbb különbség a hamachihoz képest, hogy az egyes szobákban "idegenekkel vagyunk összezárva", azaz publikus, akár egy mezei chat. Ezeken kívül (túl) sok közösségi funkciót is tartalmaz. Töltsük le a www.garena.com -ról. Telepítsük fel, majd indítsuk. Csináljunk egy accot (Register). Lépjünk be. A főablak tárul elénk, ami semmiképpen sem mondható rendezettnek, tele van minden félével. A képen kijelöltem pirossal a fontosabb részeket: játékválasztó, saját profil, és playerek rész.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Válasszuk ki a CoD 5-öt. A szobaválasztóval találjuk szembe magunkat. Ha másokkal szeretnénk játszani, érdemes egy tömöttebb szobát választani. Lépjünk be egy szobába. Itt tudunk chatelni (is) a szobában lévőkkel. Szedjük le innen a legfrissebb Lanfixet a játékhoz (tulajdonképpen egy single crack), mert anélkül nem fog működni a dolog. Lehet, hogy a Garena a registryből kibogarássza a játék elérési útvonalát, lehet hogy nem (utóbbi  a jellemző :P), de mindenképpen érdemes kézileg megadnunk neki, hogy a Lanfixes exét nyissa meg. Settings/Game settings, a képen pirosoztam a settings helyét, mert elsőre nem egyszerű feladat megtalálni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha ezzel megvagyunk, kattintsunk a Start Game gombra (fontos hogy garénából indítsd, különben egy darab hostot nem fogsz látni!). A felugró ablakkal ne törődjünk, okézzunk. Cooperative/Find Game és voila! Ha van aktív lobby, akkor látjuk azt, joinolhatunk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha a haverjainkkal szeretnénk játszani, nem probléma, rakjunk a hostunkra passwördöt.

A piros iksz, avagy a fekete leves

Mint azt lehet már észrevetted, a playerlistában van a playerek nevétől jobbra egy állapotjelző, amely a pinget hivatott mutatni (| vonalak). Azonban ha itt egy piros ikszet látsz, az azt jelenti, hogy nem tudsz közvetlen kapcsolatot létesíteni a klienssel. Ergó te nem látod az ő hostját, és fordítva. Ha csak felugrottunk egy kicsit játszadozni idegenekkel, akkor nem gond, ha van 1-2 player, akit nem látunk, van helyette másik elég aki jön játszani. De elég nagy érvágás, ha egy haverunk akivel játszanánk X. Orvoslására két lehetőség van. Az első a kézenfekvőbb (a józan paraszti ész :) ).

1. Ha nem csak ketten akarunk játszani, akkor olyannak kell hostolni, akit mindenki lát (ha ilyen ember nincs, jöhet a 2. módszer :D ). Így ha két (vagy több) problémás kliens direktben  nem is látja egymást, semmi probléma, mert a forgalom a hoston fog átmenni.

2. A tunnelezés. Ez gyakorlatban annyit jelent, hogy a két kliens közé közbeékelődik egy szerver, ezáltal áthidalva a problémát. Jobb gomb a player nevére, és Tunnel (nem Optimize connection/Tunnel!). A chat ablakban egy system üzenetet kell látnod (found tunnel: [ping]), és a piros iksznek is el kell tűnnie. Sajnos a tapasztalat azt mutatja, hogy hiába kecseget a kiírás és a garena is jó pingekkel, a garena szerók nem a megbízhatóságukról híresek. Gyakorlatban sokszor lagolnak (100+ ping, főleg este), és hajlamos szakadni a kapcsolat (ez olyankor kellems dolog, amikor egy zombiban pl. 10+ körnél tartunk, mert ugye late join nincsen o.O). Szóval ha tehetjük, nenagyon tunnelezzünk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kicsit hosszú és szájbarágós lett, de remélem így kevesebb "zombiznék, vegyetek fel xfirén:xy" (még véletlenül sem ekszfájá ^^), "unom a zombit egyedül" típusú hszt látok majd.

A bejegyzés trackback címe:

https://codwaw.blog.hu/api/trackback/id/tr681187804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása