Kar98k

Kaliber: 7,92 x 57 mm Mauser
Csőhossz: 600 mm
Üres tömeg: 4,1 kg
Tárkapacitás: 5
Torkolati sebesség: 760 m/s
 
 
 
A híres Mauser-féle forgó-tolózáras rendszer tökéletesített változatával készült. Ütőszege különösen gyorsan csapott előre, ezzel segítve a pontos lövést. Mindkét világháborúban a német gyalogság alapvető fegyvere volt, azonban más országokban is rendszeresítették. Megközelítőleg 14 millió darabot gyártottak belőle összesen. A k betű a „kurz” (rövid) szóra utal, azonban ez a variáns nem csak a csőhosszban tér el az eredeti Mauser 98-tól. Alkalmas lett puskagránát kilövésére, hajlított lett a felhúzókar, és még megannyi kényelmi/funkcionális változtatást hajtottak rajta végre.
Springfield Model 1903
Kaliber: .30-06 Springfield
Csőhossz: 610 mm
Üres tömeg: 3,94 kg
Tárkapacitás: 5
Torkolati sebesség: 813 m/s
 
 
 
Néhány apróbb módosítást követően, 1906-ban került széles körű rendszeresítésre. Igen nagy népszerűségre tett szert, a beceneve „csendes halál” volt. Tárkapacitása csak a brit Short Magazine Lee-Enfield-el összevetve volt alacsonyabb, a németek Kar98-ával szemben nem. Az M1 Garand rendszeresítéséig volt hivatalosan állományban, de egyes példányait mesterlövész feladatokra még a vietnámi háborúban is alkalmazták.
Moszin-Nagant Model 1891/30
Kaliber: 7,62 x 54 R
Csőhossz: 730 mm
Üres tömeg: 4,0 kg
Tárkapacitás: 5
Torkolati sebesség: 785 m/s
 
 
 
Az eredeti M1891 egy klasszikus forgó-tolózáras puska volt 5 darabos szekrénytárral. A szovjet hadsereg alapvető gyalogsági fegyvere volt. Az eredeti 802 mm-es csőhosszt 730 mm-re rövidítették, valamint új irányzékot is kapott. Optikai irányzékkal ellátva mesterlövészfegyverként is használható volt, kiemelkedően szolgált a sztálingrádi csatában. Részben ennek köszönhetően váltak híressé az orosz mesterlövészek, közöttük Vasily Grigoryevich Zaitsev, és Ivan Sidorenko.


 
Arisaka 99-es típus
Kaliber: 7,7 mm 99-es típus
Csőhossz: 655 mm
Üres tömeg: 3,9 kg
Tárkapacitás: 5
Torkolati sebesség: 715 m/s
 
 
 
A japánok Kína elleni háborúja azt a tapasztalatot hozta, hogy nagyobb teljesítményű lőszert tüzelő fegyverre lenne szükség. Végül egy 7,7 mm-es ismétlőpuska mellett döntöttek. A puskának egy lefelé kihajtható, drótból készült támasztéka volt, mely igazán szokatlan. Célja elvileg a pontos tüzelés segítése lett volna, azonban nem volt kellően merev, így használhatatlan volt. Az új lőszer és fegyver tömeges bevezetésére a háború kitörése miatt azonban már nem volt mód.
PTRS-41
Kaliber: 14,5 x 114 mm
Csőhossz: 1219 mm
Üres tömeg: 20,3 kg
Tárkapacitás: 5
Torkolati sebesség: 1013 m/s
 
 
 
Bár a játékban az ismétlőpuskák közé van sorolva, valójában egy szovjet félautomata páncéltörő puskáról van szó. A maga 20 kilójával a játék legnehezebb lőfegyvere. A keleti fronton használták széles körben. Hatékonynak bizonyult a korai német tankok, és egyéb könnyűpáncélos járművek ellen, azonban használták géppuskafészkek és aknavetőállások megsemmisítésére is. Egyetlen hibája, hogy hajlamos volt elkoszolódni, és ez által beragadni.

A bejegyzés trackback címe:

https://codwaw.blog.hu/api/trackback/id/tr251556881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása