Első gondolatok - Shi No Numa

2009.07.21. 17:23

És igen, végre itt van PC-re is a Map Pack 2! Birtokba vétel után mindenki ugrik az új zombis mapra. Én is így tettem, lássuk mik az első gondolataim, érzéseim a mappal kapcsolatban.

Karakterek

Az eddigi zombis mapoknál csak amerikai katonákkal lehettünk, itt a játékban szereplő nemzetekből van 1-1 egyén. Ezt nagyon jó ötletnek tartom, mindegyik karakternek (Dr. Richtofen - német, Takeo - japán, Nikolai - orosz, Dempsey - amerikai) saját egyénisége, és beszédstílusa van (character bios: www.callofduty.com/intel/227).

A map stílusa

Az eddigi megszokott kempelős-elbarikádozós stílustól ez alkalommal elbúcsúzhatunk, ugyanis a pálya közepén kezdünk mindannyian, és mivel szükségünk lesz perkekre, amelyek a map 4 sarkában lévő házikókban vannak, és az oly imádott teddy of doom is ki fog pörögni egyszer, kénytelenek leszünk majd valamikor elhagyni a középső részt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az előbb említett házikóknál, amikor kinyitjuk az ajtót, kisorsolódik a perk-automata, ezzel is megnehezítvén a dolgunkat, hisz tervezni nem tudunk előre, hogy melyik perkeket szeretnénk megvenni, és hova menjünk értük. Szóval a dolgok dinamikussága miatt azon fogjuk kapni magunkat, hogy egész idő alatt ide-oda cikázunk a mapon :) .

Újdonságok

Rengeteg új dologgal bővült a repertoár, bár ezek nem akkora súlyúak, mint amit a Verrückt hozott anno. A legszembetűnőbb újítás az új fajta ellenfél, a hellhound. Véletlenszerűen, bizonyos számú kör után vannak hellhoundos körök, amikor a körben nem zombikat kell írtani, hanem hellhoundokat. Ilyenkor a kör eleji zene megváltozik, sűrű köd ül el az egész pályán. A szelídnek semmiképpen sem mondható ebek villámok között materializálódnak, és bár kevesebb ólom kell beléjük, mint egy szimpla zombiba, gyorsabbak, hirtelen jönnek, és közel spawnolnak. Az ilyen köröknek olyan hangulata van, a látvány, a kutyák hangja és miegymás, hogy huh, igen csak fel fog menni az adrenalinszintünk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A pálya közepénél, a fishing hut-ba vezető útnál található a The Flogger (a "korbácsoló") névre keresztelt mechanikus csapda, mely az electric barrierekkel ellentétben egyből végez áldozataival. Jó benne gyönyörködni amikor 10-15 zombit dobál szét a kicsike :D

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A középső részt a Doc's quarters-el összeköti egy úgynevezett zipline, amivel 1500 pontért cserébe közlekedhetünk a 2 hely között, a zombik csak hűlt helyünket találják majd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Verrücktnél amikor kijött a boxból a maci, mindig keresni kellett, hogy hova rakta le a dobozt. Ezt nagyon ötletesen oldották meg, a doboz aktuális helye fölött egy gigantikus fénycsóva tör az ég felé, így ha összetörik a treasure chest, elég az égre tekintenünk, hogy megleljük.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

És végül, de nem utolsó sorban, egy új fegyverrel is gazdagodtunk, a Wunderwaffe DG-2-vel. Erős, de mégis más stílusú fegyverről van szó, mint a raygun. Tűzgyorsasága, újratöltési ideje, tárkapacitása lassú, viszont ha tömegre lövünk vele, egy lövéssel végezhetünk megannyi zombival. A későbbi körökben vehetjük nagy hasznát, ha az illető megfelelően képes bánni vele.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zárszó

A nagy hely miatt alapvetően "könnyebb" túlélni. Egy vadidegen emberrel ketten, mindenféle kommunikáció nelkül 16 körig vittük el. Ezzel nem azt mondom, hogy a Verrückt vagy a Nacht der Untoten nehezebb, hanem azt, hogy itt több lehetőség közül választhatunk, egyszerűen másképp nehéz a Shi No Numa. Ismét egy jó mappack-al gazdagodtunk, a Shi No Numa garantált szórakozást nyújt, jódarabig elleszünk vele.

A bejegyzés trackback címe:

https://codwaw.blog.hu/api/trackback/id/tr951259196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása